KoMo Hand-mill - ruční mlýnek na obilíI pro kukuřici, rýži nebo cizrnu
S tímto robustním a šikovným ručním mlýnkem můžete krásně pozorovat, jak se vaše zrna mění v jemnou mouku. Samozřejmě je vybaven prověřenými mlecími kameny z korunku a keramiky. Extra velká klika a speciálně navržené mlecí kameny umožňují snadné a hladké mletí s minimem námahy. Nízké otáčky vám zaručí tu nejkvalitnější domácí mouku.
Vlastní domácí mletí mouky a příprava vloček je tím nejzdravějším způsobem přípravy těchto důležitých surovin. Všechna takto připravovaná mouka a vločky jsou zaručeně čerstvé a celozrnné, tzn. nejzdravější pro naše těla.
Mlýnky a vločkovače KoMo jsou navrženy do nejmenších detailů a vyrobeny z vysoce odolných materiálů - vydrží vám desítky let. Mlýnky jemně umelou všechny druhy obilí, malé i velké, a také semínka nebo luštěniny. Používají extrémně tvrdé a drsné mlecí kameny.
Nedostupné Vyzkoušejte hlídacího psa
6240 Kč
S tímto robustním a šikovným ručním mlýnkem můžete krásně pozorovat, jak se vaše zrna mění v jemnou mouku. Samozřejmě je vybaven prověřenými mlecími kameny z korunku a keramiky. Extra velká klika a speciálně navržené mlecí kameny umožňují snadné a hladké mletí s minimem námahy. Nízké otáčky vám zaručí tu nejkvalitnější domácí mouku.
Stupeň jemnosti mletí nastavíte pomocí regulačního šroubu. Mechanismus mlýnku je bezúdržbový, proto není zapotřebí žádné čištění po ukončení procesu mletí.
Ruční mlýnek snadno přiděláte k desce stolu pomocí přiložených svorek.
K čemu je mlýnek vhodný
Mlýnek je vhodný k mletí ječmene, pšenice, žita, pohanky, prosa, jáhel, špaldy nebo amarantu a také kukuřiče, rýže či dokonce cizrny.
Není vhodný k mletí olejnatých semen (jako například sezam, konopí, mák).
Domácí mletí je prostě nej
Vlastní domácí mletí mouky a příprava vloček je tím nejzdravějším způsobem přípravy těchto důležitých surovin pro pečení nebo vaření. Všechna takto připravovaná mouka a vločky jsou zaručeně čerstvé a celozrnné, tzn. nejzdravější pro naše těla. Budete-li si mlít vlastní mouku a připravovat vločky oproti kupovaným, tak jejich živiny narušíte až v momentě, kdy potřebujete něco péct nebo vařit a zůstane jich tak maximum zachováno. Čerstvě umletá mouka a vločky krásně voní a skvěle chutnají. Můžete si umlít jakoukoliv mouku - špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou, kukuřičnou nebo třeba rýžovou. Vždy si připravíte jen přesné množství mouky či vloček, které okamžitě spotřebujete.
Do mlýnku určitě volte celozrnnou mouku
Proč volit celozrnnou mouku před bílou? Bílá mouka často bývá nazývána bílým jedem (spolu například s rafinovaným cukrem). Vzniká mletím zrna, které je zbaveno klíčku a slupky - tedy částí, které obsahují nejvíce cenných živin, enzymů, mastných kyselin, vitamínů nebo vlákniny. Oproti tomu celozrnná mouka je namleta z celého zrna, které je od přírody dokonale uspořádáno a naše tělo z něj dokáže získat maximum prospěšných živin.
Co vše si lze umlít?
Mlýnky KoMo jemně umelou všechny druhy obilí, malé i velké, a také semínka nebo luštěniny - pokud obsahují jen málo oleje a jsou kompletně vysušené. U každého mlýnku si můžete nastavit hrubost mletí a to i v průběhu. Ovesné vločky, semínka s vyšším obsahem olejů (jako jsou sezamová, konopná, maková či lněná) a koření mohou být rozdrceny nebo zvločkovány ve vločkovačích. Jemnost mletí vloček lze regulovat u ručního vločkovače Flocino a automatického vločkovače FlocMan, který je i součástí kombinovaného přístroje Duett 100.
Jak vlastně mlýnek funguje
Srdcem každého mlýnku je mlecí komora, kde se vysokou rychlostí otáčejí mlecí kameny a melou tak obilí rychle, efektivně a především šetrně. Všechny mlýnky KoMo používají mlecí kameny z korundu a keramiky. Jedná se o extrémně tvrdý a odolný kompozitní materiál, který má velmi drsný povrch nevyžadující pozdější zdrsňování. Co to znamená? Že se o mlýnky nemusíte vůbec starat, protože nevyžadují žádnou údržbu. Navíc se velmi snadno čistí - do mlecí komory se dostanete velmi snadno.
Proč jsou mlýnky a vločkovače KoMo tak báječné
Mlýnky a vločkovače KoMo jsou navrženy do nejmenších detailů a jsou vyrobeny z vysoce odolných materiálů - i proto je na většinu z nich záruka plných 12 let. Patentovaný systém zavěšení stabilizuje motor každého mlýnku a výsledkem je překvapivě velmi tichý chod - obzvlášť u vločkovačů. Výkonné motory jsou vyráběny speciálně pro tyto mlýnky a uspokojí nároky i větších domácností - a vydrží vám desítky let. Jsou velmi kompaktní a vejdou se tak do každé kuchyně.
Kryty mlýnků a vločkovačů jsou vyráběny z udržitelně těženého dřeva s certifikátem PEFC. Budou se ve vaší kuchyni nádherně vyjímat. Jsou krásně zpracované, naolejované rostlinnými oleji v bio kvalitě a snadno se čistí. Nejlépe se udržují pomocí jemného brusného papíru a oleje.
Všechny mlýnky a vločkovače jsou pro zachování nejvyšší možné kvality vyráběny v Rakousku a Německu. Jsou ručně skládané a každý je otestován, než se vydá na svou pouť za zákazníkem.
O značce KoMo
Wolfgang Mock a Peter Koidl, zakladatelé společnosti KoMo, se věnují zdravé, celostní výživě a vývoji domácích mlýnků na obilí a vločkovačů již tři dekády. Kanceláře společnosti jsou napájeny čistou energií z biomasy a slunce. Firma úzce spolupracuje s chráněnou dílnou v Tyrolsku a při výrobě mlýnků tak dává práci a finanční nezávislost lidem znevýhodněným na trhu práce.
A názor odborníka?
A co si o domácích mlýncích na obilí myslí přední výživová poradkyně Margit Slimáková? Podívejte se na video. (Ve videu je sice ukázán mlýnek jiné značky, ale princip je stejný.)
Rozměry: | 30,5 x 16,1 x 12,7 cm (v x š x h) |
---|---|
Hmotnost: | 2,5 kg |
Rychlost mletí: | 50 - 100 g/min |
Kapacita násypky: | 600 g |
Průměr mlecího kamene: | 80 mm |
Země původu: | Rakousko |
Záruka: | 3 roky |
v košíku vám zlevní dopravu o 10 Kč.

v košíku vám zlevní dopravu o 30 Kč.

v košíku vám zlevní dopravu o 30 Kč.

v košíku vám zlevní dopravu o 20 Kč.

v košíku vám zlevní dopravu o 25 Kč.

v košíku vám zlevní dopravu o 95 Kč.

v košíku vám zlevní dopravu o 10 Kč.

v košíku vám zlevní dopravu o 40 Kč.
