Věděli jste, že?
Kombuchu popíjeli lidé už v roce 220 př. n. l. a říkali jí „čaj nesmrtelnosti“. Jsme si na tuty jistí, že vám nesmrtelnost nezajistí, ale určitě dennodenním douškem tohoto fermentovaného nápoje podpoříte své trávení. Aby ne – hečmají se v něm prospěšné bakterie a antioxidanty.

Kombucha, Cidrani
Věděli jste, že?
Kombuchu popíjeli lidé už v roce 220 př. n. l. a říkali jí „čaj nesmrtelnosti“. Jsme si na tuty jistí, že vám nesmrtelnost nezajistí, ale určitě dennodenním douškem tohoto fermentovaného nápoje podpoříte své trávení. Aby ne – hečmají se v něm prospěšné bakterie a antioxidanty.

Pro někoho láska na první loknutí, pro jiného až na to druhé. Nealkoholický sladkokyselý nápoj kombucha upíjeli už starověcí Číňané, kteří věřili v její léčivé vlastnosti. Jakpak by ne, hemží se v ní totiž probiotika, vitamíny, antioxidanty a minerální látky. Vzniká vylouhováním čajových lístků a několikadenní fermentací a usrkávat ji můžete kdykoli během dne – třeba i místo ranní kávy nebo večerní sklenky vína.
Mohlo by vás zajímat
Ty nejoblíbenější kategorie vymazlených pokladů